Prograv

Mechanické a laserové gravírování

Termín dodání dle dohody

Možnost odeslání kamkoli

Zhotovení 1 ks i větších sérií


Gravírování

Gravírování je vyspělá metoda povrchové úpravy materiálů, která v mnoha případech nahrazuje ruční rytí.

Společným znakem gravírovaných nápisů, log, symbolů, čísel, ornamentů, někdy dokonce i kódů (gravur) je vysoká odolnost a dlouholetá trvanlivost. Podle určení je možné vytvořit gravuru, tzv. na výšku, kdy gravírovaný motiv vystupuje nad okolní materiál, nebo do hloubky, kdy je naopak zapuštěn pod povrch. V prvním případě může jít například o raznici na kůži, v druhém o běžný štítek, kde zapuštěnou gravuru můžeme opatřit barvou.


Čím gravírujeme?

Jsme vybaveni moderními technologiemi, dnes již výhradně počítačem řízenými stroji, jež nám umožnují pracovat kvalitně, rychle a efektivně.

K dispozici máme jednak gravírovací frézky, které umožnují nejenom tříslové obrábění, ale i rytí diamantem. Základní pracovní plocha je max. 610 × 815 mm, válová plocha do průměru 110 mm.

V oblasti laserového gravírování jsme vybaveni CO2 lasery s pracovní plochou 609,6 × 609,6 mm a vláknovým laserem s plochou do 110 × 110 mm.


Do jakých materiálů gravírujeme?

Gravírovat se dá prakticky do čehokoli, co u nás poptáte. Je to dáno skladbou strojů, z nichž každý si poradí s jiným materiálem. Preferujeme práci na našich materiálech určených přímo ke zpracování gravírovacími stroji. Nakupujeme je u prodejců ryteckých materiálů, ale i u prodejců průmyslových materiálů.

Materiály jsou většinou ve formě jednovrstvých nebo vícevrstvých desek, fólií, profilů apod., v různém barevném provedení nebo povrchové úpravě. To vše předurčuje, k jakému účelu budou použity, do jakého prostředí, jestli do exteriéru, nebo interiéru, a jakým způsobem budou zpracovány.


Co všechno pro Vás zhotovíme?

Stejně jako jsou rozmanité materiály, je i velké množství aplikací. Od štítků, cedulí, orientačních systémů, razítek, pečetidel, razidel, vypalovadel až po jednodušší formy na vstřikolisy. Patří sem ale také značení reklamních předmětů nebo průmyslových výrobků.

Vyrábíme již od 1 ks až po větší série.

Cena je kalkulována podle náročnosti, přípravy, materiálu a vlastního gravírování.


Jak dlouho nám to trvá?

Vše závisí na náročnosti a na vzájemné dohodě. Některé zakázky s sebou přináší řadu přípravných operací, než se vůbec začne gravírovat. Například se materiál musí nařezat, naformátovat, ofrézovat, soustružit, vrtat, brousit a tak dále. Vše ale máme k dispozici a díky tomu se do práce můžeme velmi rychle pustit.

Zakázky, které nejsou tak náročné na přípravu, jsme schopni zhotovit i do druhého dne.


Dodáme kamkoli

Zhotovenou zakázku je možné nejenom vyzvednout osobně po telefonické dohodě, nýbrž i odeslat na zadanou adresu. Využíváme služeb Zásilkovny a kurýrů PPL.

Na dobírku z důvodu zakázkové výroby zasíláme pouze razítka a příslušenství, dle dohody.


Jak na objednávku?

Kontaktovat nás můžete telefonicky nebo přes e-mail. Odpovíme obratem a na všem se spolu domluvíme. Neváhejte a ozvěte se nám.

Mobil:

+ 420 728 430 743 – Vít Štika

+ 420 607 533 889 – Ing. Milan Dvořák

E-mail:

prograv@prograv.cz

Zaslané soubory upřednostňujeme ve formátech: křivkové PDF, CDR, AI, EPS nebo text ve Wordu a Excelu.


Blog

Naše práce

Ahoj!

Ahoj a dobrý den všem! Nějaký pátek jsem se věnoval prodeji telefonů, příslušenství, starání se o prodejny a školení prodejců. Nyní bych Vám rád představil projekt, kterým jsem se nechalCelý příspěvekAhoj!